Üstökös FC
Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület 2000 óta.
Facebook oldalunk

KÖZLEMÉNY

A klubról

KÖZLEMÉNY

Kedves Sportolók, Szülők, Hozzátartozók!

Az MLSZ Elnöksége a labdarúgóklubok esetleges edzéseivel, sportfoglalkozásaival és edzőmérkőzéseivel kapcsolatban az alábbi állásfoglalást adta ki.

"Az Elnökség döntése szerint három professzionális versenyprogram kivételével (férfi/női NB1, Magyar Kupa), a jelen járványügyi helyzetre tekintettel a labdarúgás egészében nem indít hivatalos versenyprogramokat. A professzionális sorozatokban nem érintett klubok esetleges edzései, sportfoglalkozásai, edzőmérkőzései nem tartoznak az MLSZ illetékességébe. Amennyiben a klubok saját döntésük alapján újrakezdik/folytatják a szóban forgó tevékenységeket, a vonatkozó általános előírásokat, kormányrendeleteket kell követniük.

Tájékoztatásul az MLSZ Orvosi Bizottsága összeállított egy anyagot, amely minden szakágra és korosztályra gondolva, általánosan a labdarúgó sporttevékenységek együttesére írja a járványügyi kockázatok csökkentése érdekében követendő szempontokat, magatartási formákat. Az útmutató ezen a linken érhető el: https://szovetseg.mlsz.hu/egeszsegvedelmi-ajanlasok

 A minden részletre kiterjedő anyagból külön kiemelnénk a sportszervezetek legfontosabb és alapvető felelősségét, az öltözők mérkőzések és edzések előtti és utáni rendszeres, a szokásosnál alaposabb takarítását, fertőtlenítését.

Hangsúlyozzuk, hogy a vészhelyzet ideje alatt a sportszervezetek kizárólag saját felelősségükre szervezhetnek edzőmérkőzést, az MLSZ hivatalos edzőmérkőzéseket nem regisztrál, játékvezetőket edzőmérkőzésekre nem biztosít. Kérjük a sportszervezetek körültekintő, bölcs és önkorlátozó döntését ebben a témában, tekintettel a járványügyi helyzetre, valamint arra a tényre, hogy az ilyen jellegű mérkőzések normális körülmények között is a leggyakoribb célpontjai a fogadási csalásoknak, amely most várhatóan erősödni fog."


 Egyesületünk a következő állásfoglalásra jutott:
 A 2020.05.04-én életbe lépő szigorítások enyhítését követő 2 hétben továbbra is az otthoni edzésprogramok maradnak érvényben! Ezen idő alatt figyelemmel követjük a járványügyi helyzet további alakulását, majd a tapasztalatok alapján hozunk döntést az edzések esetleges megkezdésével, ill. azok szabályozásával kapcsolatban.

 Az egyesület létesítményei továbbra is zárva tartanak, azokat legkorábban a 2 hét leteltét követően nyitjuk meg elsősorban sportolóink számára, az addigra kidolgozott szabályok betartatása mellett.

 Jó egészséget és türelmet kívánunk Mindenkinek!

 Üstökös FC Győr és Bácsa FC SE vezetősége

Kiemelt támogatóink

Támogatók és partnerek