Üstökös FC
Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület 2000 óta.
Facebook oldalunk

A klubról

Egyesületünk 2000 évben alakult és 2003.05.22-én vette nyilvántartásba, mint közhasznú egyesületet a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság a Pk. 62.694/2003/4 számú jogerős határozattal. Elsősorban utánpótlás neveléssel foglalkozunk. Csapatainkat 2003 évtől a megyei bajnokságokban, 2005 évtől az NB-s utánpótlás bajnokságokban versenyeztetjük.

Jelenleg 11 utánpótlás és 2 felnőtt csapatot versenyeztetünk. 14 labdarúgó edző, 2 egyéni képzést vezető edző, 3 erőnléti/koordinációs edző, 2 kapusedző és 1 fizioterapeuta foglalkozik sportolóink nevelésével, fejlesztésével. Utánpótlás nevelésre már 5 éves kortól lehetőség nyílik egyesületünkben. Győr városban (és vonzáskörzetében) az utánpótlás nevelés bázisának folyamatos bővítésére törekszünk.

 Célunk versenysport feltételeinek megfelelő tehetséges fiatalok kiválasztása, magas szintű versenyeztetésükkel versenyzői pályafutásuk elindítása, menedzselése, továbbirányításuk labdarúgó akadémiákhoz.

Az edzéseket pálya és terembérléssel oldjuk meg.
Az edzések helyszíne:
Üstökös FC Sportcentrum (Külső-Bácsai út 21.)

1 db műfüves 55x95 m
1 db élőfüves nagypálya 60x100 m
1 db műfüves csarnok 20x40 m

Bácsa FC Sporttelep (Vámosi út 2.):

1 db élőfüves nagypálya 60x100 m
1 db 35 x 70 m-es élő füves pálya
1 db 20 x 35 m-es élőfüves pálya
1 db tornaszoba

Széchenyi István Egyetem Sporttelepe (Körtöltés út 7.)

1 db élőfüves nagypálya 60x100 m

Az U19, U17, U16, U15, U14, U13 és U12 korosztályaink a Regionális bajnokságban, az U11, U10, U9, U8 és U7 korosztályok az OTP Bank BOZSIK Programban szerepelnek.

U19-es és U17-es játékosaink az Üstökös FC Bácsa megyei I. és megyei II.o-ban szereplő felnőtt csapataiban is lehetőséghez juthatnak, elősegítve ezzel a felnőtt labdarúgásba történő átmenetet.

Az ETO FC-vel kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően szakmai programunk az Akadémia által kidolgozott szakanyagra épül. Kiemelkedő képességel és hozzáállással rendelkező játékosaink számára biztosított az átmenet az ETO FC korosztályos csapataiba. 

Szorosan együttműködünk településrészünk iskoláival, óvodáival.

Az OTP Bank BOZSIK Programban Körzetközponti szerepet töltünk be.

Edzőink UEFA „A”, UEFA „B”, UEFA "C" és MLSZ "C", illetve testnevelő tanári-, gyógytestnevelői-, atlétika szakedzői képesítéssel rendelkeznek.

Minőségi versenysport terén három fő feladatunk van:

  • Élversenyzők kinevelése Labdarúgó akadémiák és NB I-s klubok számára. Ezt a feladatot sikerül jól teljesítenünk. Jelenleg is sok nálunk nevelkedett játékos tud élni ezzel a lehetőséggel.
  • Akik nem jutnak be az akadémiákra, olyan alapokat kapjanak a heti 4 edzés és a kiváló szakemberek segítségével, hogy a győri és környező egyesületekhez kerülve meghatározó szerepet töltsenek be.
  • A körzetünkbe tartozó falvak tehetséges gyermekeit minél fiatalabb korban úgymond „behozni” Győrbe. A jobb körülményekkel, több és minőségibb edzésmunkával, magasabb szintű versenyeztetéssel nagyobb esélyt kapnak a kiemelkedésre, Győr város pedig több jó sportolóval gazdagodhat.

Céljainkat csak nagyon komoly, következetes munkával tudjuk elérni. 6 éves korukban kezdjük el a gyerekekkel az életkoruknak megfelelő rendszeres edzésmunkát és fokozatosan a versenyeztetésüket. 9 éves kortól bekapcsolódik a képzésbe egy kapusedző és egy atlétika szakedző, aki a mozgáskoordinációjuk, az állóképességük és a gyorsaságuk javításáért felelős. 12 éves kortól sportolóinkat NB-s nagypályás korosztályos bajnokságokban versenyeztetjük.

 Az egyesületünk jó kapcsolatot ápol számos határon túli sportszervezettel. Nemzetközi versenyeken számos kiváló eredménnyel büszkélkedhetünk.

Kiemelt támogatóink

Támogatók és partnerek