Üstökös FC
Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület 2000 óta.
Facebook oldalunk

A klubról

Egyesületünk 2000 évben alakult és 2003.05.22-én vette nyilvántartásba, mint közhasznú egyesületet a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság a Pk. 62.694/2003/4 számú jogerős határozattal. Elsősorban utánpótlás neveléssel foglalkozunk. Csapatainkat 2003 évtől a megyei bajnokságokban, 2005 évtől az NB.-s bajnokságokban versenyeztetjük.

Jelenleg 9 korcsoportra bontva 10 labdarúgó edző, 1 erőnléti edző és 2 kapusedző foglalkozik a gyermekek nevelésével, fejlesztésével. Utánpótlás nevelésre már 6 éves kortól lehetőség nyílik egyesületünkben. Győr városban (és vonzáskörzetében) az utánpótlás nevelés bázisának folyamatos bővítésére törekszünk.

 Célunk versenysport feltételeinek megfelelő tehetséges fiatalok kiválasztása, magas szintű versenyeztetésükkel versenyzői pályafutásuk elindítása, menedzselése, továbbirányításuk labdarúgó akadémiákhoz.

Az edzéseket pálya és terembérléssel oldjuk meg.

Az edzések helye: Bácsa FC Sporttelep és Széchenyi István Egyetem Sporttelepe. Teremedzések helye: GyőrAréna (Ady város), Tulipános Iskola Tornacsarnoka, Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola tornaterme.

Az U21, U17, U15 és U14-es korosztályok az NB II. bajnokságban, az U13, U12, U11, U10, U9, U8 és U7 korosztályok az OTP Bank BOZSIK Programban és a regionális Kölyökliga bajnokságban szerepelnek.

Szorosan együttműködünk településrészünk iskoláival, óvodáival.

Az OTP Bank BOZSIK Programban alközponti szerepet töltünk be, melyhez két csoportban, összesen 10 sportszervezet tartozik.

Edzőink UEFA „A”, UEFA „B”, MLSZ "C", illetve testnevelő tanári képesítéssel rendelkeznek. Minőségi versenysport terén három fő feladatunk van:

  • Élversenyzők kinevelése Labdarúgó akadémiák és NB I-s klubok számára. Ezt a feladatot sikerül jól teljesítenünk. Jelenleg is sok nálunk nevelkedett játékos tud élni ezzel a lehetőséggel.
  • Akik nem jutnak be az akadémiákra, olyan alapokat kapjanak a heti 4 edzés és a kiváló szakemberek segítségével, hogy a győri és környező egyesületekhez kerülve meghatározó szerepet töltsenek be.
  • A szigetközi falvak tehetséges gyermekeit minél fiatalabb korban úgymond „behozni” Győrbe. A jobb körülményekkel, több és minőségibb edzésmunkával, magasabb szintű versenyeztetéssel nagyobb esélyt kapnak a kiemelkedésre, Győr város pedig több jó sportolóval gazdagodhat.

Céljainkat csak nagyon komoly, következetes munkával tudjuk elérni. 6 éves korukban kezdjük el a gyerekekkel az életkoruknak megfelelő rendszeres edzésmunkát és fokozatosan a versenyeztetésüket. 9 éves kortól bekapcsolódik a képzésbe egy kapusedző és egy atlétika szakedző, aki a mozgáskoordinációjuk, az állóképességük és a gyorsaságuk javításáért felelős. 12 éves kortól sportolóinkat az NB II-s nagypályás korosztályos bajnokságokban versenyeztetjük.

 A 2003-2004-es bajnoki évtől kezdve sportszakmai kapcsolatban állunk a Bácsa FC, jelenleg megyei I.o-ban szereplő felnőtt csapatával. Az együttműködés legfontosabb oka, hogy az U17-es és U21-es korosztályban kiemelkedő teljesítményt nyújtó labdarúgóink számára biztosítsuk a zökkenőmentes továbblépést a felnőtt bajnokságba.

 Az egyesületünk jó kapcsolatot ápol számos határon túli sportszervezettel. Nemzetközi versenyeken számos kiváló eredménnyel büszkélkedhetünk. Igazodunk a Győri ETO FC szakmai munkájához és szorosan együtt működünk a város többi egyesületével.

Kiemelt támogatóink

Támogatók és partnerek